Різдво Христове 2016

Різдвяні вітання від редакції

15698149_1217445231642787_3658768725517810403_n

Дорогі брати і сестри, що святкують Різдво Ісуса Христа за юліанським календарем, сердечно вітаємо Вас і бажаємо радісної, повної світла і глибини зустрічі з таємницею Втілення! Христос народжується, славте Його!

Дорогі друзі,

Зустрічаючи мить Різдва, ми знаходимо себе у вирі світових подій, більшість з яких не викликають святкового настрою вітальних листівок. Навіть намагаючись закрити очі на темні аспекти реальності і зосередившись лише на приємних та святкових речах, ми відчуємо, що непорушна взаємопов’язаність нашого власного життя з життям усіх людей в світі надто реальна — реальне Різдво є можливим тільки в світлі «всього», що відбувається тут і зараз. Сокровенне життя Бога, який вимовляє своє Слово в темряві і тиші ночі цього світу, золотою ниткою пронизує серця всіх людей, незалежно від їх вчинків і поглядів. Не можна зупинити рух Слова, що виходить із вічної безмовності Джерела. Слово можна не почути — в цій глухоті беруть початок усі війни, насильство, жорстокість, ілюзії та невідання. Ці проблеми є універсальними, хоч вони і приховані контекстом тієї чи іншої ситуації. Але варто нам тільки на мить прислухатися до тиші печери нашого серця — і пульс нового життя охоплює все наше буття, поєднуючи час з вічністю в танці незлиянної єдності. 2000 років тому Христос народився у Вифлеємі. Сьогодні ми — Свята Земля, сьогодні наше серце — Віфлеєм. В яслах наших глибин сяє сокровенне Світло — сяйво нового життя всього світу і кожного з нас.

Щасливого Різдва!

Дорогі брати і сестри, які святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, 25 грудня, сердечно вітаємо вас із Різдвом Господа нашого Ісуса Христа! 

break

Ікона «Різдво», Данило Мовчан