о.Джон Мейн OSB

Фрагменти з різних книг

articles_jm_books_dts1b

о.Джон Мейн OSB «Двері в безмовність»


( «Відкриття миті любові»)

«Ми поховані з Ним хрещенням у смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, так і нам ходити в оновленому житті» (Рим 6: 4) Бути християнином означає встати на абсолютно новий шлях проживання нашого життя. Така можливість є відкритою для нас у Воскресінні Христа і в Його славі, яку ми усі запрошені розділити. Чим же є життя Воскресіння? Новий Завіт недвозначно говорить нам про те, що Воскреслий Ісус може бути сприйнятий тільки оком віри. У євангельському оповіданні ми бачимо, як Він був помилково прийнятий за садівника, і потім, пізніше, був раптово впізнаний. Наше бачення повинно прояснитися, щоб ми змогли побачити Воскреслого Христа, щоб Його слава осяяла все наше життя. Таке ясне бачення ми можемо знайти тільки в новому вимірі віри, де ми вчимося бачити. Але ввести нас в це бачення зможе тільки мудрість, яка веде наш погляд від зовнішнього до внутрішнього. Також нам необхідна чуйність по відношенню до глибини життя, що відкривається кожному, хто перебуває в унісоні з базовою структурою реальності. Ми торкаємося цих глибин, розуміючи на власному досвіді, що фундамент, який підтримує все навколо нас  — це і є реальність Бога.

У медитації ми слідуємо цим шляхом очищення бачення. Саме тому медитативна практика описується, як процес пробудження ока нашого серця, що веде до здатності бачити все з любов’ю. […] У подорожі медитації ми залишаємо позаду ізольованість нашого власного бачення життя і вчимося у мовчанні та вірності до щоденної дисципліни перетинати межу нашої обмеженості, входячи до безмежного океану Божої любові.

break